Natuur

Glasgow is een stad die omringd is door prachtige natuur. Denk hierbij aan de Schotse hoog en laaglanden. De omgeving is erg divers, Ruige berggebieden, weiden, grote vlaktes, heuvels en stranden. Elk deel van Schotland heeft haar eigen kenmerken.

Ook kun je niet om de prachtige Schotse meren heen. Denk aan het bekende Loch Ness, maar ook Loch Lomond of Loch Garry zijn de moeite waard. Loch Lomond is een Nationaal park met een prachtig landschap. Een autoweg voert je door de westelijke Hooglanden met mooie mogelijkheden voor tussenstops.

In het zuidwesten van Schotland vind je Dumfries en Galloway. Dit gebied bestaat uit heuvels, weiden en bossen. Ook de prachtige tuinen zijn een bezoekje waard.

De Schotse Hooglanden met prachtige natuur zijn hét hoogte punt voor een natuurvakantie. Het gebied ten noorden van Iverness is zeer divers. De kusten in het noorden en westen zijn erg ruig en in Caithness vind je een lieflijk landschap. Bezoek bezienswaardigheden als de puntige rotsen bij Duncansby Head of de Eas Coul Aulin waterval.
Wilde dieren

Met een groots uitgestrekt landschap als dat van Schotland is het een thuis voor meer dan 90.000 diersoorten. Over het algemeen komen de soorten overeen met de rest van de Europese landen met een aantal kleine uitzonderingen.

Zo zijn dolfijnen, zeehonden en ook de reuzenhaai te zien in de zee rondom Schotland. Vogels die we kennen uit Nederland zoals Buizerds en Valken, maar ook de Steenarend.

Ook kun je oog in oog komen met de dieren die we ook kennen in Nederland,  zoals konijnen, vossen en herten. Maar in Schotland zijn wilde paarden en papegaaienduikers ook geen uitzondering.