Feitentabel

Glasgow, de grootste stad van Schotland. met ruim 600.000 inwoners en prachtige Victoriaanse architectuur. Ontdek deze prachtige stad, lees alles over Glasgow in onze Feitentabel.

Horeca

Glasgow ligt in Schotland. Een typisch Schotsgerecht is Haggis, en dit is ook in vele vormen in restaurants te vinden. Hoewel een gerecht voor de echte durfal, is het zeker een aanrader om te proberen! Vergeet deze niet weg te spoelen met een echte Schotse whiskey.

Net als in de rest van het Verenigd Koninkrijk zijn Fish & Chips ook erg populair. De eeuwig vettige junkfood favoriet. Lees hier meer over restaurants in Glasgow.
Achtergrond

Als sinds de 2e eeuw werden de oevers van de rivier Clyde bewoond door Kelten die handel dreven met de Romeinen. In de middeleeuwen werd duidelijk dat Glasgow geen kleine plaats zou blijven en in de 12e eeuw kreeg het de stadstatus toegekend.

Na de eerste wereld oorlog kende Glasgow een enorme terugval met een depressie in de jaren ’30. Deze bleef aanhouden tot na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig kennen we Glasgow als een van de top steden in Europa. Lees meer over de geschiedenis en cultuur van Glasgow.

Klimaat

Schotland, en dus ook Glasgow, kent een afwisselend klimaat. Met de zachte winters en matige zomers is regen een veelvoorkomend verschijnsel. Temperaturen zijn in de wintermaanden 5 tot 7 graden en komen in de zomer zelden boven de 25 graden uit. Lees hier meer over het klimaat en weer.

Praktisch

Belangrijke informatie zoals over bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het openbaar vervoer zijn handig voor vertrek. Lees in onze praktische informatie waar je rekening mee moet houden tijdens jou bezoek aan Glasgow.