Bezienswaardigheden

Op vakantie naar Glasgow in Schotland? Hier is genoeg toe doen voor elk type toerist. Mocht je nou op zoek zijn naar wat rustigere cultuur uitstapjes, of geen enkele pub in het centrum wilt missen; het is wel handig als je vooraf weet waar je moet zijn. Op deze pagina lees  je een aantal tips voor bezienswaardigheden in Glasgow.

Als grootste stad van Schotland is er in Glasgow altijd wat te doen. Een stade met een van de meest levendige kunst-, theater- en muziekscènes van Groot-Brittannië. En met een goed bereikbaar vliegveld is dit alles  binnen handbereik van elke Europeaan.

Ook voor rust is Glasgow een geweldige plaats. Huur een auto en ontdek de prachtige natuurgebieden en parken in de Schotse hoog- en laaglanden. Buiten de directe omgeving om zijn er ook genoeg fantastische plaatsen te ontdekken zoals bijvoorbeeld Edinburgh.
Ontdek Glasgow, of je dit nu doet voor een weekend of een week, voor elke toerist is er genoeg te vinden in deze prachtige stad. Ontdek de prachtige Victoriaanse architectuur en bezoek een van de vele musea waar je exposities vindt van Dali tot Dinos. Denk ook aan de grotere publiekstrekkers als het stadhuis ‘Glasgow City Chamers’ of de Kathedraal van Glasgow.

Bezoek de Gallerij voor moderne kunst, of maak kennis met de wetenschap in het Glasgow Sience Centre. Kleine kinderen? Bezoek SEA LIFE Loch Lomond Aquarium net buiten Glasgow.

Wist je dat Glasgow rijk is aan musea? Zo zijn er musea voor klassieke kunst, moderne kunst maar ook een transport museum.

Tips:

  • Kathedraal van Glasgow
    Een van de weinig compleet gebleven, middeleeuwse katedralen in schotland. Deze staat al sinds 1136.
  • Glasgow Science Centre
    Kennis maken met de wetenschap? Bezoek dan het GSC, een plek met gave shows en genoeg te doen voor kinderen.
  • Kelvingrove Art Gallery & Museum
    Veelzijdig museum in een prachtig victoriaans gebouw met exposities van opgezette dieren tot klassieke Europese schilderkunst.

In Glasgow is genoeg te doen. Sluit je dag af in een van de plaatselijke pubs om de Schotse cultuur van dichtbij mee te maken!